IN DE NATUUR I.P.V. BOVEN DE NATUUR

View Between Corn Stocks Against A Blue Sky

Op jonge leeftijd was ik veel in de bossen te vinden, daar leerde ik dat alle organisme met elkaar in balans leven. Bladerresten werden opgegeten door wormen, wormen werden opgegeten door de bosdieren. Omdat de dood van een plant of dier altijd tot nieuw leven zou leiden (insecten) zou er in zekere zin altijd genoeg voedsel zijn. 

Tot mijn schrik kwam ik er op latere leeftijd achter dat het er op veel plekken in de wereld heel anders aan toe gaat. Wereldwijd hebben we een tekort aan landbouwgrond. Daarom worden er steeds meer bossen gekapt & oceanen leeggevist (overbevissing). Bovendien slepen we deze dierenvoeding ook nog de hele wereld over. 

En dat heeft me aan het denken gezet. Waarom zouden we de natuur kapot maken als de natuur zelf de oplossing in zich heeft.. 

Kleine-Edward_190x_38063b4d-df07-44eb-a97c-10dab363680e
Nature Close Up Plant Water Droplets On Leaf

LEREN VAN DE NATUUR

Wat als we niet steeds op zoek gaan naar beter en sneller maar even stil gaan staan en kijken naar wat er al is? 

Wat als we kunnen samenwerken met de natuur i.p.v. erboven willen staan. Leren van hoe de natuur al miljoenen jaren werkt. Als je nu naar een bos gaat en goed kijkt dan zie je dat de kleinste organisme juist de grootste bijdrage leveren. Dat insecten alle resten opruimen en vervolgens weer dienen als dierenvoeding. Dat op die manier we voedingsstoffen eindeloos kunnen hergebruiken. Dan begrijp je dat we niet hoeven te slepen met voeding, gewasbescherming, export/import maar dat we hier lokaal van voedselresten alleen al krachtige dierenvoeding kunnen maken! 

DE GROOTSTE BIJDRAGE 

Op die manier leren we meer van oudste biologie dan van de meest geavanceerde technologie. Vanuit die visie is Nutri Worm geboren. Nutri Worm is gebaseerd op een simpel natuurlijk proces van hergebruik. Precies de rol die insecten altijd al hebben gehad in een ecosysteem.. Door insecten in te zetten om van voedselresten dierenvoeding te maken helpen we de kringloop te sluiten. Geen afval, geen export maar alleen maar een eindeloze cyclus van hergebruik! Een systeem in balans met de natuur.  

Close Up Bee On Top Of Yellow Flower

GROTE DINGEN DOENMET KLEINE INSECTEN

Terwijl de wereldwijde voedselverspilling, vervuiling en boskap blijven toenemen dragen we bij aan een oplossing om het tij te keren! We hebben nu al tonnen voedelresten omgezet in hoogwaardige dierenvoeding!

Op die manier dragen we bij aan een circulaire en lokale voedselproductie die goed is voor mens, dier en onze planeet! 
Zie hiernaast ook mijn verhaal in een filmpje!