MIJN MISSIE 

UITSTERVEN DIERSOORTEN

Steeds meer dieren- en plantsoorten worden met uitsterven bedreigd.  Meer dan ooit tevoren en naar schatting op dit moment een miljoen soorten! Naast klimaatverandering wijzen veel deskundigen als oorzaak naar het steeds kleiner wordende leefgebied. Deze trend zal bijven toenemen want de wereldbevolking zal de komende decenia blijven groeien. Het tekort aan ruimte en leefgebied zal dus alleen maar blijven toenemen.. 

Wist je dat dit ruimtegebrek veel te maken heeft met de vraag naar dierenvoeding? 
Circa 80% van de landbouwgrond wereldwijd is bestemd voor dierenvoeding. Niet alleen voor de groeiende vraag naar vlees, melk en eieren maar ook voor de voeding van onze huisdieren. Onze honden, katten, vogels en kippen. Veel ruimte voor verbetering dus..  Je zou dus kunnen zeggen dat iedereen met dieren een klein beetje bijdraagt aan dit schandaal. 
Natural Destruction
Sunlit Forest


BIOLOGIE IS DE BESTE TECHNOLOGIE

Toch hoeven we niet bij te dragen aan dit enorme schandaal! 

Als we slim kiezen hebben we namelijk helemaal geen landbouwgrond nodig om dierenvoeding te maken en geven we de natuur weer meer ruimte. 


We kunnen bruikbare voedselresten en reststromen, die overblijven tijdens een productieproces, direct gebruiken als dierenvoeding i.p.v. verspillen. Het maakt kippen of varkens namelijk niet uit of ze vers graan eten of graan in de vorm van koekkruimels. Bijvoorbeeld onze Circulaire Legkorrel of onze Premium Kippenmix. 
EINDELOZE KRINGLOOP 

Helaas kunnen we niet alle resten direct gebruiken. Sommige resten zijn bedorven en niet geschikt. De natuur heeft hier miljoenen jaren geleden al een oplossing voor bedacht; Insecten. 

Deze wonderbaarlijke wezentjes zijn in staat zich te voeden met elke vorm van organisch afval (GFT). Vervolgens dienen deze insecten weer als dierenvoeding.  Zo zetten de resten om tot hoogwaardige voedingsstoffen.  Een natuurlijke en eindeloze cyclus. Alle NUTRIWORMs worden geproduceerd op basis van nutteloze reststromen. Zo verminderen we afval dat op stortplaatsen terechtkomt en maken we een krachtige dierenvoeding. 


voedselkringloop-wwwriwormeu-1672919528083
compressed-11_600x_d46c1d9c-66ed-42bb-aac4-14d83b9e8fff

UIT LIEFDE VOOR ONZE DIEREN

Nutri Worm is geboren uit de wens voor een duurzame toekomstDaarmee doen we absoluut geen concessies aan de gezondheid van onze dieren! Sterker nog onze producten zijn voedzamer dan de meeste op de markt. Insecten zijn een stuk natuurlijker en voedzamer dan de genetisch gemodificeerde Soja die in veel legkorrels zit. Kippen & vogels besteden in de natuur niks voor niks zoveel tijd aan het zoeken naar insecten. 
Kortom we brengen de natuur terug in dierenvoeding. In zowel de manier van productie, als in de voeding zelf

KLEIN IS DE GROOTSTE OPLOSSING

Door steeds meer dieren met onze dierenvoeding te bereiken hebben we steeds minder landbouwgrond nodig voor dierenvoeding

Dat betekent dat we meer bomen kunnen laten staan. De druk op de aarde kunnen helpen verlichten. De leefruimte van diersoorten minder bedreigen. 
Zo dragen we bij aan de biodiversiteit en instandhouding van natuur. 

Dat allemaal terwijl we bergen voedselafval recyclen en een geweldige dierenvoeding op de markt brengen. 

We zijn overtuigd dat dit concept de liefde voor de planeet en dieren waard is en hopen dat jij ook wilt bijdragen! 
Nutriworm_02