Waarom Kippen Gek zijn op Insecten!

Why Your Chickens Love Bugs

Insecten voor gezonde kippen

Insecten in leveren niet alleen een hoge voedingswaarde, maar kunnen ook positief bijdragen aan de diergezondheid. Insecten hebben een hoog eiwitgehalte en zijn rijk aan andere nuttige voedingsstoffen, zoals vetten, mineralen en vitaminen.

Tekort aan voedingstoffen

Eiwitten bestaan uit aminozuren die essentieel zijn voor de groei en ontwikkeling van de kip. De aminozuren Methionine en Lysine komen weinig voor in plantaardig voer, waardoor het natuurlijke evenwicht van aminozuren wordt verstoord en de prestatie van kippen verminderd. Een tekort aan lysine leidt tot een verminderde groei terwijl een tekort aan methionine leidt tot een verstoring in de veeraanzet. Daarnaast wordt ook verenpikgedrag tussen kippen door een gebrek aan deze aminozuren in de hand gewerkt.

Insecten voor blije kippen

Net zo als de mens is de kip een omnivoor, oftewel een alleseter. Dat houdt in dat een kip in de vrije natuur planten, zaden, vruchten en kruiden eet, maar ook dierlijk materiaal zoals wormen en insecten. Kippen zijn van nature alleseters en hebben zowel plantaardige en dierlijke voedingsbronnen nodig. Veel kippen krijgen tegenwoordig alleen plantaardig voer waardoor ze te weinig dierlijke eiwitten binnenkrijgen. Door kippen meer insecten te voeren help je de balans in hun dieet te herstellen.

Een natuurlijke oplossing

Als je kippen hebt dan weet je vast hoe dol ze zijn op insecten. Ze doen niks liever dan scharrelen, op zoek naar zaadjes en insecten.

Insecten zijn niet voor niets al eeuwen een van de belangrijkste bouwstenen van diervoeding. Kippen en andere vogels eten ze graag omdat ze instinctief weten dat ze een heleboel belangrijke voedingstoffen bevatten die lang niet altijd voorkomen in plantaardige voeding.

Door je kippen insecten te geven draag je bij aan een gezond en gevarieerd menu. De insecten van Nutri Worm worden circulair gekweekt op basis van voedselresten. Daardoor is het niet alleen geweldige voeding voor je kippen maar ook goed voor de wereld en voor de natuur!

 

 

 

RELATED ARTICLES