Welke Vissoorten Eten Insecten?

What Insects Do I Feed My Fish?

Wat eten insectenetende vissen?

De Insectenetende vissen eten vrijwel alleen insecten. Vissoorten die bij deze groep horen zijn de goudwinde, goudvoorn, zonnebaars, goudelrits, blauwe sluierstaart, blauwe shubunkin, de komeetstaart en de Rozette. Deze soorten halen veel belangrijke bouwstoffen uit insecten. Als je deze vissen in de vijver hebt is het raadzaam om ze bij te voeren met het voorkeursdieet van deze vissen, namelijk verschillende soorten insecten.

 

Wat eten omnivoren Vissen?

De meeste vissen zijn omnivoor, wat betekend dat ze behoefte hebben aan zowel plantaardige als dierlijke voer. Veel vissen worden gevoerd met samengestelde voeders, meestal plantaardige mengels op basis van soja. Naast dat er steeds meer kritiek is op de sojateelt kan het zijn dat uw vissen middels het voeren van slechts plantaardig voedsel essentiële bouwstoffen missen die doorgaans vooral in dierlijk voedsel te vinden zijn. Het is raadzaam omnivoren toegang te geven tot zowel plantaardige als dierlijke eiwitten, zoals insecten.

Bekende omnivoren zijn karpers, goudvissen, platy’s, shubunkin en guppy’s, barbelen, danio’s en rasbora’s.

 

Wat eten carnivoren vissen?

Carnivoren of roofvissen krijgen in de natuur vaak 50 tot 70 procent dierlijke eiwitten binnen, in de vorm van andere vissen, insecten, larven en schaaldieren. In de vijver of aquaria wordt een dergelijk percentage aan dierlijke eiwitten nooit behaald meestal wordt gevoerd met samengestelde plantaardige voeders op basis van soja. De kans is groot dat uw carnivoren vissen bepaalde essentiële aminozuren missen die in plantaardige voeding nauwelijks voorkomt. Het is raadzaam carnivoren vissen extra dierlijke eiwitten bij te voeren, bijvoorbeeld onze duurzaam gekweekte insecten.

Bekende carnivoren zijn de, Betta, Forellen, Zalm, Discusvis, Baars, bepaalde Cichlide, Arowana en verschillende koi karpers, snoeken forel, zalm, zeebaars, goudbrasem, tarbot.

 

RELATED ARTICLES