Tuinvogels Voeren, Ook Belangrijk In De Lente en Zomer

Tuinvogels Voeren, Ook Belangrijk In De Lente en Zomer

Vogels voeren mocht toch alleen in de winter?

Er wordt weleens gezegd dat je de vogels niet te veel moet verwennen. Door vogels te voeren in de lente en zomer zouden ze verwend raken en niet meer weten hoe ze zelf voedsel moeten vinden. Dat blijkt een fabeltje te zijn, zo zegt ook de Vogelbescherming.

 

Vogels voeren in lente & zomer

Net als mensen eten vogels in de lente en zomer andere kost dan in de zomer. Als je ook in de lente en zomer vogels wilt voeren, moet je ze dus iets anders voorzetten dan de standaard vetbollen.

 

Vogels voeren in de lente

In de lente kun je de vogels het beste voeren met voer dat rijk is aan kalk en eiwitten. Nu er steeds minder insecten zijn, blijken deze stoffen lastig te vinden. Met meelwormen, nutriworms of 4-seizoenen vogelvoer geef je de vogels de voedingstoffen die ze nodig hebben in het broedseizoen. Nog beter dan meelwormen is het om vogels in lente en zomer te voeren zijn nutriworms. De larven van de zwarte soldaatvlieg ofwel nutriworms bevatten 50x zoveel calcium als meelwormen. Calcium & kalk zijn belangrijke nutrienten aangezien ze bijdragen aan sterke botten, sterke eierschalen en de ontwikkeling van een sterk skelet bij jonge vogels. Vooral in de lente hebben vogels behoefte aan veel calcium voor het leggen van sterke en goed ontwikkelde eieren. Een goed begin voor de kuikens!  Voer de vogels daarnaast ook af en toe wat overgebleven fruit; dat is een ware delicatesse voor ze.

 

Vogels voeren in de zomer

In de zomer bereiden onze gevederde vrienden zich voor op de winter. Daarom voer je de vogels ook in de zomer met meelwormen, meelwormen of 4-seizoenen vogelvoer. Zet ook een bakje water voor ze klaar.

 

Krachtvoer voor vogels

Vogels besteden erg veel tijd aan het zoeken naar wormpjes en vliegen, zij weten namelijk instinctief hoe voedzaam ze zijn. Insecten zijn een natuurlijke bron van eiwitten, vitaminen, mineralen, essentiële vetzuren, voedingsvezels en andere waardevolle voedingsstoffen en bieden vogels daarnaast veel gezondheid voordelen. Simpelweg superfood voor vogels!

In de zomer hebben vogels vooral eiwitten nodig en in de winter vooral vetten voor energie. Nutri Worm is hoog in zowel eiwitten als vetten en daarom geschikt voor alle jaargetijden.

Nutri Worm is onder andere geschikt voor de volgende soorten: merels, kwartels, roodborstjes, merels, winterkoninkjes, heggen, spreeuwen, huismussen, lijsters, pimpelmezen, koolmezen en boomklevers.

RELATED ARTICLES