Wat Eten Kippen Allemaal?

What Do Chickens Eat?

Kippen zijn hele dankbare dieren. Met wat graan en af toe een aanvullende snack zoals meelwormen of nutriworms zijn ze al heel erg tevreden. Maar je kippen worden pas echt gelukkig als je ze lekker gevarieerd te eten geeft. Je wilt zelf immers ook niet elke dag hetzelfde eten?

Etensresten aan kippen voeren

Heel veel etensresten kun je gewoon aan je kippen voeren. Dus gooi ze niet in de gft-bak, maar geef ze aan de dames. Je krijgt er heerlijke eitjes voor terug. Bovendien zijn kippen dol op het meeste onkruid. Dat kan je dus mooi bij ze kwijt!

Fruit

Fruit is een echte delicatesse voor je kippen. Dus geef ze af en toe wat bessen, aardbeien of appel. Ook zachtfruit als frambozen vinden ze heerlijk, maar je mag ook iets exotisch geven als kiwi, druiven of mango.

Graanproducten

Is een product van een graansoort? Dan kun je het meestal ook aan de kippen te eten geven. Gekookte noedels, gerst, tarwe, mais en ook rijst vinden ze heerlijk. Het houdt je kippen gezond en levert lekkerder eitjes op. Let op: brood geef je de kippen beter niet. Daar zit te veel zout in, waardoor ze gezondheidsproblemen kunnen oplopen!

Aardappelen en groente

Heb je iets te veel gekookt, maar is het niet genoeg om te bewaren voor kliekjesdag? Gekookte aardappelen en gekookte groente kun je heel goed aan de kippen voeren. Ook sla (niet teveel) en komkommer, alsmede andere bladgroenten zoals spinazie en andijvie vinden de kippen heerlijk.

Wat mag je kippen niet voeren?

Er zijn ook etensresten die je jouw kippen beter niet kunt voeren. Ze zullen deze etensresten vaak snel verorberen, maar gezond is het niet. Dingen als yoghurt, vlees (waaronder katten- en hondenvoer) zijn enorm slecht voor kippen. Ook beschimmeld of bedorven eten is voor kippen niet gezond. Een kip is natuurlijk geen afvalbak!

Natuurlijk geef je kippen geen rare dingen te eten. Chocolade en snoepgoed zijn uit den boze, maar ook kaas, avocado, kiwi’s, bananen en citrusvruchten zijn ongezond voor je kippen. Tenslotte zijn ook look-achtigen (zoals prei, ui en knoflook) niet goed voor de gezondheid van je kippen.

Gezonde snack

Wil je de kippen een gezonde snack aanbieden? De Insectensnack van Nutri Worm zit boordevol eiwitten, vitaminen en essentiële voedingsstoffen. En minstens net zo belangrijk: kippen zijn er dol op.

RELATED ARTICLES