Hoe Kippen Voedselverspilling Tegengaan

Hoe Kippen Voedselverspilling Tegengaan

In een tijd waarin voedselverspilling en klimaatverandering een groeiend probleem vormen, worden kippen niet alleen maar gewaardeerd voor hun smakelijke eieren, leuke karakter en knapperige vleugels. Deze bijzondere wezens blijken een onverwachte bondgenoot te zijn in de strijd tegen voedselverspilling. In deze blog onderzoeken we hoe kippen een bondgenoot kunnen zijn in het verduurzamen van onze samenleving. 


Kippenvoeding met een Positieve Impact

Als kippenliefhebbers willen we niet alleen het beste voor onze kippen, maar ook voor onze planeet. Circulaire kippenvoeding biedt een slimme en duurzame benadering die niet alleen de gezondheid van uw kippen bevordert, maar ook positieve gevolgen heeft voor het milieu. Laten we eens kijken naar enkele overtuigende redenen waarom circulaire kippenvoeding de weg vooruit is.

Reden 1: Minder Verspilling, Meer Waardering

Voedselverspilling is een wereldwijd probleem dat niet alleen verspilling van middelen betekent, maar ook een negatieve impact heeft op het milieu. Het gebruik van voedselresten en reststromen als kippenvoeding is een slimme manier om deze verspilling tegen te gaan. In plaats van voedsel weg te gooien, geven we het een nieuwe bestemming als kippenvoer. 

Reden 2: Kippen: Natuurlijke Alleseters

Kippen hebben zich in de loop der jaren ontwikkeld tot echte alleseters. Hun maagdarmstelsel is geoptimaliseerd om een breed scala aan voedsel te verteren. Door ze een gevarieerd dieet van voedselresten en reststromen te geven, krijgen ze een rijke mix van voedingsstoffen binnen. Dit draagt bij aan hun welzijn en gezondheid, en het past perfect bij hun natuurlijke eetgedrag.

Kippenvoeding Positieve Impact Duurzaam

Reden 3: Minder CO2-Uitstoot, Meer Lokale Impact

De impact van voedselproductie op de klimaatverandering is niet te ontkennen. Door lokaal beschikbare voedselbronnen te benutten voor kippenvoeding, verminderen we de noodzaak om voedsel te importeren. Dit resulteert in minder CO2-uitstoot. 

Reden 4: Slim Landgebruik voor Een Betere Toekomst

De bedreiging van dieren- en plantensoorten door habitatverlies is een urgente kwestie. Circulaire kippenvoeding speelt een rol in het verminderen van de druk op landbouwgrond. Het gebruik van voedselresten als voeding betekent dat er minder nieuwe landbouwgrond nodig is, waardoor we bijdragen aan het behoud van ecosystemen en biodiversiteit.

Duidelijk verhaal toch? Daarom gebruiken we bij Nutri Worm zoveel mogelijk reststromen en lokale ingrediënten voor ons complete kippenvoer de Circulaire Legkorrel en de Premium Kippenmix.

Geschatte CO2 reductie van onze Circulaire Legkorrel


Onlangs hebben we wat lopen rekenen. Bij een standaard legkorrel komt de CO2-voetafdruk uit op 1276 CO2-equivalent per kg voer. In het geval van onze circulaire legkorrel is de CO2-voetafdruk aanzienlijk lager, namelijk 478 CO2-equivalent per kg voer. Dit vertegenwoordigt een reductie van ongeveer 60%

 

Kippen Afval Alleseters

Hoe Kippen GFT-afval Verminderen

Als elke huishouden een paar kippen zou houden, zouden we naar schatting nog maar de helft van ons GFT-afval overhouden. Dit zou niet alleen leiden tot aanzienlijk minder afval op stortplaatsen, maar ook tot minder energieverbruik voor afvalverwerking en minder methaanuitstoot, een schadelijk broeikasgas dat vrijkomt uit stortplaatsen. Daarnaast zou het de relatie van mensen met de natuur kunnen verbeteren en de noodzaak voor megastallen verminderen. 

RELATED ARTICLES